BCVSN || Family Something

Ce mai domne,…Clujul are cu ce! Da, cand vine vorba de electro eclectic, “capitala” Ardealului se prezinta bine! Sunt atatea trupe si proiecte inventive si originale acolo, mai ales intr-un ipotetic “nou val”, incat putem popula un acvariu de rechini de la Delfinariul din Constanta si trimite surferii la pescuit la copca!

resize Paul
De ce asemenea metafore? Pentru ca avem de-a face cu Paul Bucovesan! Un muzician cu background in artele vizuale, care inca activeaza pe ambele planuri si a lansat de curand “alter-egoul” sau electronist – BCVSN. Acesta este si indie (ascultati doar Intro-ul), si synth-pop house (Peyo), si plunderphonic (Barrio), si de ce nu 8-bitish electro-fusion (Sifonn)! Colac peste pupaza are si o tona de umor: se autodeclara o entitate non-guvernamentala – Asociația Bucovesan Pentru Viață (cu membrul fondator prof. univ. BCVSN – specialist in bioetica electronicii transcendentaliste germane), iar lansarea a facut-o in parteneriat cu Mitropolia Fluturelui (Wha?) si cu sprijinul Ambasadei Electro-ului Oarecum Francez, dar Nici pe Departe (pana unde?). Family Something este asadar, muzică laică de natura educaționalo-iluminatoare! Ascultati doar si veti intelege de ce:

Exact precum in superba coperta a discului, Paul isi vomita imaginatia prin straturi de sintetizatoare modeselektoriano-50weaponsiene si ottovonshirachiene alaturi de sample-uri aproape tarantiniene. Face un soundtrack pentru jocuri fictive sacaitoare si nedigerabile, ecranizari ale bancurilor cu ardeleni moi si lenti! Un fel de Super Mario reincarnat in Tudor Gheorghe (care da, nu este ardelean dar are nemuritoarea piesa Ardealul in repertoriu) cu costum popular cu tot!

Asadar ascultare obligatorie!