BRUM – Today

Pentru cei care nu au auzit de Kraftwerk, luati-va 2 minute, ridicati-va de pe scaun, faceti cativa pasi pana la cea mai apropiata oglinda si dati-va o palma peste obraz! Ei sunt responsabili pentru muzica electronica in forma ei contemporana, fara Ralf und Florian nu ar fi exista Chicago House si toate nebunile si houserelile de duzina pe care le-am ascultat cu totii la un moment dat.

Trupa asta era o institutie. De beaturi, groove-uri si melodii. Sintetizatoare cu suflet si manipulatorii lor robotizati, cea mai sofisticata metafora futurista metamorfozei rasei umane. Daca vrei ceva la nivelul si calitatea asta acum in 2015, fa tot posibilul si pune man ape, sau cel putin asculta BRUM si noul lor disc Today! ACUM! Dar inca nu se poate, momentan doar eu am acest privilegiu de a-l asculta, haha, voi trebuie sa mai asteptati.
Defintie in “DEX”: BRUM = perturbing noise at the exit of audio-frequency amplifiers, due to alternative electric power supply.
brum
Nici pe departe! Avem de-a face cu un adevarat soundsystem electro-dance de Timisoara realizat de 3 oameni – chitaristul si sintetizatoristul Cata Vastagu (Bumbapa, Brum Conspiracy), tobosarul Radu Pieloiu (pe care il puteti auzi si in Sebastian Spanache Trio si Thy Veils) si basistul Anghel Mailat (Brum Conspiracy, Norzeatic Live Band, Traveler Trio). Cu straturi grase si babane de sintetizatoare. Cu beaturi sigure si dinamice. Cu basi reverberanti si plini de balans. Un sound si o energie live captata maiestuos in studio de producatorul Utu Pascu, basistul de la Blazzaj si Iordache, care a facut treaba excelenta si cu cei de la Kumm o data ca niciodata. LP-ul asta Today, este urmatoarele lucruri – solid, monumental, ca uns, precum un motor, krautic, tripant de groovy, muzica perfecta de mers cu trenul, dans, balans, kraftverkian, muzica de intrat in tunel (dar si de iesit de acolo), banda continua de pe autostrada, banda discontinua de pe mijlocul drumului judetean, instinct fantastic, funk, dub reverberant, non-stop soundsystem, rave, DNB, jamming, futuristic si retro in acelasi timp. Veti vedea dupa ce veti asculta piesele Ema, This Is My Bedroom, Wings, super-sigle-ul Today si dansanta cu multe capitol Ued.
https://www.youtube.com/watch?v=zc9cMisZTCQ&feature=youtu.be
Pentru ca vorbim de lucruri programate si sincronizate perfect LP-ul asta se lanseaza online pe 25.04.2015 la ora exacta 23:59 pe bandcampul BRUM, de unde ii puteti da click-play, click-buy sau click-download, dar va spun eu ce merita cu adevarat: sa ajungi sa pui mana pe unul din cele 100 de cd-uri unicat, fiecare cu o alta grafica si design facuta de artisti dar si de copii (care sper eu ca au ascultat albumul – pentru ca va trebui sa ma credeti nu este necesar acordul parintilor).

Voi mai aveti rabdare?