Death From Above 1979 || The Physical World

DFA 1979 este, cred, singura trupa din univers care a compus o piesa pe care mi-as fi dorit sa o compun eu: “Black History Month” de pe debutul lor din 2004 “You’re a Woman, I’m a Machine”. Au trecut zece ani de liniste si suferinta. Abia acum au lansat albumul cu numarul doi, “The Physical World”. Nici nu va imaginati tensiunea acumulata de atunci, baietii s-au despartit la 2 ani dupa lansare si discul a luat amploare o data cu genul acum considerat defunct de nenumarate publicatii.

Death-From-Above-1979

Ce conteaza de fapt acum? Albumul este la fel de sexi, la fel de dance-punk, cu riffuri excelente de chitare bas si tobe energice penduland intre punk, indie si funky groovy. As adauga ca Death From Above 1979 sunt doar doi oameni. Ador duo-urile care fac suficient zgomot si revolutioneaza muzica prin aranjamente economice dar hiper-eficiente. Este o muzica care umple incinta unui club dar in acelasi timp face fata cu brio, poate chiar suna mai bine, in aer liber, la festivaluri. Acesti doi canadieni sunt geniali, si fac istorie alaturi de alte trupe cu doar doi membri precum: The White Stripes, No Age, DZ Deathrays, Royal Blood, Deap Vally, Blood Red Shoes, The Black Keys si The Kills.

Toate piesele de pe acest album sunt minunate, le-am asteptat vreo 8 ani de zile dar a meritat. “White Is Red” este ce-a mai emotionanta melodie si ce-a mai relaxanta in acelasi timp. Restul sunt pastila de energie de care ai nevoie pentru un jogging la sase de dimineata prin parc pentru ca apoi sa te sui in nava spatiala vitaminizat si sa pornesti la ani lumina intr-o alta galaxie.
O cursa de 36 de minute de o intensitate unica pentru 2014. Nu ma mai satur de armoniile vocale pe refrene si de pulsatia continua de ritm insistent si bas distorsionat. Single-ul “Trainwreck 1979” este un adevarat imn pentru curse intre locomotive deasupra prapastiilor Marelui Canion din State. Synth-uri distorsionate, de care basistul trupei Jesse F. Keeler nu se poate lipsi niciodata nici live si nici in studio, ofera maximul de satisfactie sonica! Vocea lui Sebastien este intr-o mare forma si cred ca poate genera combustibil pentru nave intercontinentale daca nu spatiale.
“Government Trash” pune din perspectiva mea degetul pe rana. Ce cauta oamenii de genul politicienilor la putere? Pentru cine? Ca sa ce? Pana cand? Gata cu retorica!

DFA 1979 s-au intors si va asigur ca veti auzi de ei si de LP-ul in continuare si in mod clar si in 2015! Fiti doar pe faza!