Glow On – TURNSTILE

Cred că albumul pe care l-am ascultat cel mai mult în ultima lună este noul material al celor de la TURNSTILE, pe nume “Glow On”, al 3 lea din discografia acestor băieți din Baltimore. Un album care cred că este pentru ei nu numai un pas înainte din punct de vedere compozițional și al abordării pieselor, dar si o repunere pe hartă și cumva, la modul general, o reîmprospătare a unui gen muzical (hardcore / punk) care are niște reguli bine definite.

Încă de la prima piesă, “ Mystery”, se aud niște synthuri, riff-uri agresive power / pop, plus un refren perfect care însă păstrează atutudinea unei trupe de hardcore / punk și cred că asta îmi place cel mai mult. Acest amestec muzical, dar care în final păstreaza, cumva, acea energie uriașă specifică hardcore-ului.

Avem pe album 15 piese în 35 de minute. Nu te lasă să stai pe scaun și sunt pline de groove. Piese precum “Holiday”, ce îmi aduc aminte de basul celor de la Fugazi, “TLC( Turnstile Love Connection)” piesa perfectă pentru un moshpit uriaș, după care “Alien Love Call” o piesă minunată, cu un invitat destul de neașteptat pentru acest gen muzical, Blood Orange sau o piesă ce-mi aduce aminte de “Title Fight, toate îmi dau senzația de groove și ridicat de pe scaun.

“Fly Again”, preferata mea de pe album, are un vibe din alternativul anilor ’90, iar “Lonely Desires” pare cumva o combinatie de Pennywise / Green Day / My Bloody Valentine.

“Underwater boi” îmi mă face să mă întreb cum s a incadrat in album, dar să mă și minunez în ce mod miraculos se potrivește.

O grămadă de stiluri pe acest album , găsim și pop, și indie, și urme de Beach House sau Weezer, dar toate, chiar dacă mă repet, cu aceeași atitudine și vibe hardcore.

Producția acestui album este una de top, cel care s-a ocupat de ea fiind Mike Elizondo, un tip care a produs albume Fiona Apple, Ed Sheeran și a scris hit-uri precum “The Real Slim Shady” al lui Eminem sau “Stressed Out” al celor de la Twenty One Pilots.

Una peste alta, am văzut o poza cu un grafitti uriaș pe un perete din Boston pe care era scris mare” TURNSTILE WILL SAVE THE WORLD” … Well, multă sănătate celui care a scris-o pentru că ar putea avea dreptate.