I Am Easy To Find – The National

Întotdeauna găsim lucruri fantastice la orice album The National. Le putem lua din muzică, din versuri, din stilul componistic. Asta face ca evoluția acestei trupe să fie una dintre cele mai dinamice din rock-ul indie alternativ.

Matt Berninger

Fiecare album de până la I Am Easy To Find a fost un test. În primul rând pentru Matt Berninger. Toate bucuriile, toate tristețile transmise de muzica lor se raportau la el, el era cheia succesului. Sau cum spunea un critic muzical: “ca să te bucuri de The National, trebuie să te bucuri de Matt”.

Matt Berninger

Asta se întâmplă pentru că majoritatea fanilor The National este conectată cu Berninger. O conectare fizică pe alocuri, pentru că Matt te poate face să simți cu putere cele mai urâte frici, dar și cele mai frumoase bucurii. I Am Easy To Find face cumva ca această conexiune să rămână în continuare, dar diminuată. De data asta Matt Berninger face parte din întreg și nu mai este el punctul central. Cu toată nedumerirea în fața unui astfel de fapt, lucrul este cât se poate e pozitiv. The National s-a autodepăsit pe fiecare disc și asta este o dovadă a forței pe care o are trupa.

The National

Personajul central și oarecum singular a dispărut. Contribuțiile mai multor voci adaugă o stare confortabilă celor care ascultă albumul. Distribuția de vocaliste de sex feminin îndrumă și redirecționează piesele către niște senzații pe care nu l-am mai avut până acum, combină feelingul primit de la Matt cu ceva nou.

Vocea sa reușește să le contrabalanseze pe cele ale legiunii de femei care participă pe aproape toate piesele discului: Gail Ann Dorsey, Eve Owen, Diane Sorel, Mina Tindle, Lisa Hannigan, Sharon Van Etten, Kate Stables și Brooklyn Youth Chorus. Rezultatul final s-a materialiat într-un album care prin puterea versurilor devine aluziv acaparant și care dă dependență.

Piese cheie: Quiet Light, Rylan, Light Years