In Dream – Editors

“In Dream” este închiderea cercului făcut de Editors cu primele cinci albume. Drumul de la post-punk și indie la influențele electro optzeciste a durat 10 ani și 5 albume. 

Influențele timpurii au rămas. Pe lângă ele, Editors a construit un sunet propriu, bogat, dens, recognoscibil. Este multă diversitate pe album, suntem puțin debusolați, încât avem senzația că ne înecăm în sunet.

Editors live @ Summer Well 2017 / foto: Alexandra Popescu

Găsim balade eterice ca “At All Cost”, dansuri ale morții la “Life Is A Fear”. Suflete mutilate în “The Law”, progressive pop la “No Harm”și “Marching Order”, new wave în “Salvation” sau îngeri și emoție dusă la extrem la “Ocean Of Night”.

“In Dream” este un album care pune în balanță rațiunea și simțirea, pauza și sunetul, fix ca-n Ocean Of Night: “This is the chance to transform / Pause for the silence / In habit, the calm of the storm”.

Editors / foto: ONE EVENT

“In Dream” este plin de înrăzneală, te încântă, dar și descumpănește. Dar, peste toate, este foarte diferit de tot ceea ce a făcut trupa până la acel moment. 

Într-o ierarhie a albumelor Editors poate nu este pe primul loc, dar arată o formație aflată în mișcare, dornică să descopere și să acapareze noi teritorii muzicale. Și care privește în spate doar cu coada ochiului pentru că noul drum este atât de interesant și palpitant.

Piese cheie: No Harm, Ocean Of Night, Life Is A Fear, Our Love, All The Kings