James live @ Cambridge Corn Exchange

Țara arde si eu mă pieptăn, dupa ce tocmai m-am intors de la concertul James din Cambridge Corn Exchange. Scurt si la obiect: a fost unul dintre cele mai dansante si energizante concerte ale acestui an (sper că formația The National nu va citeste blogul). Sunet perfect, Tim Booth unduindu-se precum un derviș, nostalgiile tăvălug peste mine la She’s a Star, Getting Away With It (All Messed Up), Just Like Fred Astaire (indiciu:joile din Fire, anii 2000-2003, hehe), 1000 de englezi,cu o varsta medie de 45 de ani, cintind din toti plamanii lor conservatori: Sometimes, when I look deep in your eyes/ I swear I can see your soul

Picanteriile serii: l-am sustinut pe Tim Booth (de pantalonii in carouri rosii) cand a prestat stagediving si am dat noroc cu el cand a cantat “Sometimes” de langa noi; cam atat de simplu este sa interactionezi cu rockstarii cand  formatia iti cinta la Fosta Bursa de Porumb din orasul tau cu o populatie de 127.000 de locuitori; chitaristul Lary Gott seamana fascinant de mult cu John Malkovich.
Iar la categoria istorie: Cambridge Corn Exchange este locul unde Syd Barrett si-a facut ultima sa aparitie muzicala, in 1972.

Setlistul serii, un colaj echilibrat intre cîntece de pe noul album, La Petite Mort, și piesele lor de rezistență:
Oh my heart
Walk like you
She’s a star
Quicken the dead
Seven
Curse curse
Laid
PS
All I’m saying
Say something
All good boys
Greenpeace
Stutter
Just like Fred Astaire
Gone Baby Gone
Moving on
Come home
Interrogation
Getting Away With It (All Messed Up)
Sometimes

foto: Catalin Anchidin