Kaleidonescu – Rebirth/ Resample EP

Fantomele din spatele sintetizatoarelor! Din ciclul restantelor de anul trecut. Am un presentiment ca baietii de la Kaleidonescu ne pregatesc ceva. Asa ca inainte sa discutam despre prezent, ar fi tare bine sa vorbim despre trecut.
EP-ul asta magic de doar 20 de minute mi-a fost coloana sonora prin Italia. Un vis! De suficient de multe ori am dat play incat sa imi dau seama ca Toma Barbulescu si gasca sa sunt niste haiduci electro-punkotronica. Ardeleni steam-funk pregatiti sa ia cu avant orice caruta si nava spatiala, a nobililor bogati pentru ca apoi sa o transforma intr-un atac sonic agresiv si inventiv pentru a inobila pe cei saraci cu duhul.

Toata lumea este incinsa despre noul The Prodigy, dar dupa parerea mea, pentru ca veteranii sa sune relevant in 2015, ar trebui sa imprumute cate ceva de la domnul Kaleidonescu. Niste ritm, melodie, aplomb si culoare. Tobele programate suna intr-un mare fel, iar atentia este partial furata si de Sfantul Gheorghe de pe coperta, o bijuterie a la Bucovesan aka BCSVN.

Ce sa mai zic? Ca am urlat din rarunchi All Rise la ultimul lor concert din Control? Ca ador replica memorabila din cantecul care deschide materialul? Adica Two Phased Opener. Ca single-ul Upperfields dar si The Following Days (care nu inteleg de ce nu a fost lansat) ar trebui sa se fi auzit pe toate radio-urile din Europa si State? De la BBC la KEXP. Ca Rebirth si Resamplescapes sunt texturi care definesc perfect filosofia muzicii electro contemporane? Nu numai din Cluj, ci la nivel global.

Dati un click pentru ca mai e un pic! Pana scot ceva nou si va vor da peste bot la birou…