Kate Bush || Prin ochii presei [Londra, 26.08.2014]

Acum stiu – nu era de dorit sa fiu online a doua zi dupa difuzarea ultimului episod din seria True Detective – asta daca nu tineam neaparat ca o fosta colega de liceu sa-mi faca in avans un rezumat succint pe „wall”. As fi putut aplica regula asta si azi – offline trece primejdia rea – din moment ce marti seara a avut loc primul din cele 22 concerte Kate Bush la Hammersmith Apollo. Iar eu n-am bilet.

Care e treaba cu Hammersmith Apollo asta? Ei bine, zeitate au ba, Apollo e departe de a avea capacitatea unui Wembley stadium, masura unui venue a la Kate Bush, de unde si numarul limitat de bilete vandute si buza umflata a subsemnatei si a unui sfert din populatia Londrei. Aproximativ 80 000 de bilete (sold out in 15 minute) suna impresionant, dar nu atunci cand au fost vandute pentru un total de 22 de concerte.

Asadar, daca stiu ca aceeasi fosta colega de liceu a copt vinete aseara e pentru ca am fost „pe” Twitter, vrand sa amusin atmosfera primului concert Kate Bush in timp real, inaintea recenziilor bine inchegate de a doua zi, adica de miercuri.

Pentru sinteza si o imparteala scolareasca pe acte a serii, e bine sa incepem cu un post introductiv de pe NME Blogs.

Pentru dezmortire si cei care n-au reusit sa treaca de actul III, trecem intr-o alta extrema, o „listomitere” de la fata locului, nu chiar de calibrul „buzzfeed”, deci sa-mi fie cu iertare si acceptare.

Parca mai, mai, am vrea sa ne facem o idee de cat o fi, dom’le, un bilet la „bisnitari”, poate facem un sacrificiu, nu?! Mai degraba nu, din moment ce nu se stie niciodata cand vom avea nevoie si de-al doilea rinichi – online biletele sunt revandute la preturi intre 600 si 1000 de lire.

Ne rezumamam deci a asculta „Wuthering Heights” a nu stiu cata oara (tocmai fiindca aseara a lipsit din setlist) si cautam sa aflam via The Guardian cum a fost totusi la concert. Incepem sa ne facem o idee de sublimul serii si nu, nu a fost doar o recenzie subiectiva, ci un glas unanim.

In plus, lucrul acesta s-a vazut cel mai bine si „obiectiv” miercuri, la pranz, cand preview-ul topului oficial 100 UK arata 11 albume Kate Bush in clasament (8 fiind cea mai inalta pozitie ocupata „The Whole Story”). Pare deci ca vor urma alte 21 de seri in care celor care nici nu erau nascuti in 1979, anul ultimelor aparitii live Kate Bush, li se ve da o lectie de cum se face, de la mama lor.

SETLIST

Lily
Hounds of Love
Joanni
Top of the City
Never Be Mine
Running up that Hill
King of the Mountain

Ninth Wave
And Dream of Sheep
Under Ice
Wake Up (W the W Intro)
Waking The Witch
House, Room Dialogue
Watching You Without Me
Little Light
Jig of Life
Hello Earth
The Morning Fog

Sky of Honey
Prelude
Prologue
An Architect’s Dream
The Painter’s Link
Sunset
Aerial Tal
Somewhere In Between
Tawny Moon
Nocturn
Aerial

Encore
Among Angels
Cloudbusting