Lambada, Macarena, Gangam Style și alte piese care au generat propriul dans. [29 aprilie / Ziua internațională a dansului]

Lambada by Kaoma
Lambada sau Chorando Se Foi sau Llorando se fue este un cântec produs de grupul francez Kaoma. Este primul single de pe albumul de debut, Worldbeat și are partea vocală cântată de solista braziliană Loalwa Braz. Nu este o compoziție originală, ci este mixajul a două piese mai vechi, a lui Márcia Ferreira “Chorando se foi” (1986) și al Cuarteto Continental “Llorando se fue” (1984).

lambada kaoma

make entertainment GIFs like this at MakeaGif

Macarena by Los Del Rio
Macarena este un cântec de dans, înregistrat în 1992, apărut în 1993 și a cărui explozie s-a produs abia în 1995. Și a continuat în 1996 și 1997. Este foarte popular la nunți, botezuri și cumetrii.

Los del Rio Macarena Original Video ᴴᴰ

make action GIFs like this at MakeaGif

Gangam Style by Psy
Gangam Style a apărut în vara lui 2012. În cazul lui, viralizarea s-a produs relativ rapid, în noiembrie 2012 spargea bariera de 1 miliard de vizualizări. Este prima melodie care a trecut peste acel prag.

gangam styl

make funny GIFs like this at MakeaGif

Single Ladies (Put A Ring On It) by Beyoncé
Aici avem parte de un cântec multi premiat, trei premii Grammy în 2010, incluzând-ul și pe cel de Song Of The Year. Și totuși, mișcările de dans din video clip nu-s atât de originale. Sunt o adaptare a unui dans făcut de Gwen Verdon, pe coregrafia lui Bob Fosee.

Beyoncé - Single Ladies (Put a Ring on It)

make music GIFs like this at MakeaGif


U Can’t Touch This by MC Hammer
Este alt cântec multi premiat în America și desigur semnătura lui MC Hammer. Este, dar ea se bazează pe un riff din Super Freak a lui Rick James, de fapt ăsta este șasiul piesei. Proces, bla, bla și până la urmă James este creditat drept compozitor.

MC Hammer - U Can't Touch This

make action GIFs like this at MakeaGif

Ghostbuster by Ray Parker Jr.
Și aici avem parte de controversă. Huey Lewis l-a atacat în justiție pe Parker pentru că avea convingerea că între Ghostbuster și I Want A New Drug sunt multe asemănări. Lucrurile au fost aranjate de avocați și cei doi au picat la pace.

Ray Parker, Jr. - Ghostbusters

make funny GIFs like this at MakeaGif

Thriller by Michael Jackson
Thriller pornește, ca inspirație, de la un cântec The Jacksons, This Place Hotel. Primele variante de titluri au fost Starlight, Starlight Sun și Give Me Some Starlight, însă la dorința lui Jackson, Rod Temperton, compozitorul piesei a schimbat numele în Thriller. Schimbarea a făcut ca și textul să fie substanțial modificat.

MICHAEL JACKSON - Thriller (Music Non Stop Version)

make funny GIFs like this at MakeaGif

Cotton Eye Joe by Rednex
La origine piesa este cântec popular american, să-i spunem country folk. Cu destul de multe variante, mai vechi sau mai noi. Isteria a produs-o în 1994 grupul suedez Rednex. Mă întreb dacă au atâta ironie în ei sau așa le-a ieșit pur și simplu. Aș vrea să cred prima variantă.

Rednex - Cotton Eye Joe (Official Music Video) [HD] - RednexMusic com

make funny GIFs like this at MakeaGif