Little Dragon live @ Bruxelles

Nu stiu ce am ascultat mai intai: Come to me de la Koop, Keep You Kimi de la Hird sau Twice de la Little Dragon. Cert este ca toate aceste trei piese, una mai festiva, alta mai electro si alta mai melancolica m-au uns pe suflet in felul lor. Ce au ele in comun? Vocea perfecta a lui Yukimi Nagano. Cum in cazul Koop si Hird a fost vorba doar de niste colaborari, singura directie in care am putut aprofunda a fost Little Dragon, formatia de baza a suedezei cu radacini japoneze, in care ii mai are alaturi pe Erik Bodin, la tobe, Fredrik Källgren Wallin, la bass, si Håkan Wirenstrand, la clape.

Asa ca opt ani si patru albume mai tarziu, cand s-au aliniat cumva planetele si avioanele, nu am putut rata ocazia sa ascult trupa asta live, la Bruxelles, chiar pe 1 decembrie. M-am prezentat la Ancienne Belgique pe la 20.00, la timp sa prind ultimele doua cantece ala domnisoarei din deschidere, pe numele sau NAO. Despre ea gasisem mai greut informatii, e destul de noua pe piata, online nu pot zice ca m-a impresionat prea tare, dar acolo, live, lucrurile au sunat binisor.

Little Dragon au intrat pe scena la 20.45 punct, fix cum se anuntase, intr-o sala maricica si complet neafumata. Da, stiu, sunt lucruri normale acestea, in tarile civilizate, dar eu venind de unde vin inca le apreciez ca speciale si refresisante prin comparatie.
Nu a fost foarte aglomerat, in mare participand ceea ce suspectez eu ca ar fi hipsterimea de Bruxelles. Trupa costumata in ansambluri ciudatele, scena decorata cu o instalatie de neoane, atmosfera futurista si electrica. Muzici de pe toate albumele. Yukimi comunicativa si zambitoare nu a stat locului de fel si s-a agitat intreg concertul cu tamburina ei cu tot, intr-un soi de dans al ploii… sau poate al zapezii. Pe Klapp Klapp, Precious si, mai spre final, pe Test, liniile initiale s-au transformat in improvizatie cu tente de rave party si nebunie techno, lucru care mie una nu mi-a placut in mod necesar, dar a fost apreciat de publicul din jur. Dupa toata debandada asta si felul in care degenerasera lucrurile mi-era sincer teama ca nu voi mai asculta piesa de-o iubesc cel mai mult, dar care nu prea mai avea nimic de-a face cu ce se petrecuse pe scena. Spre norocul si fericirea mea, lucrurile s-au linistit, jocul nebun de flashuri si neoane s-a potolit si o Yukimi calma si senina mi-a cantat in incheiere minunatia numita Twice.

Una peste alta, un concert usor haotic si nu prea unitar, dar, hei, prefer sa zic merci, decat sa fac mofturi.

https://www.youtube.com/watch?v=WIdwdaUZBkg

One Reply to “Little Dragon live @ Bruxelles”

Comments are closed.