Live in Ghent – Brutus

Sunt mai mereu întrebat peste ce trupe am mai dat și ce mai ascult. Dacă este să fac un clasament cu trupele pe care le-am descoperit în ultima vreme și de care sunt absolut entuziasmat, cu siguranță primul loc este ocupat de Brutus, o trupa ce vine din Leuven, Belgia.

Am descoperit-o acum câțiva ani, iar dacă nu venea pandemia asta, probabil, aș fi văzut-o deja de câteva ori. Dar până o să-i văd în concert încerc să mă mulțumesc cu albumul despre care vă zic azi. Un live apărut la sfârșitul anului trecut, intitulat simplu și la obiect: “Live in Ghent”.

Am văzut undeva că trupa a fost descrisă drept “Bjork post-rock” și mi se pare, într-un fel, o descriere destul de interesantă și destul de corectă. Ar mai trebui adaugată și partea de “punk-hardcore” prezentă pe alte multe piese și ar fi o descriere completă.

Prima dată când i-am ascultat am rămas fără cuvinte, am zis să aprofundez subiectul. Ceea ce mi s-a părut absolut fabulos este că solista trupei, pe nume Stephanie, este în același timp și la tobe, iar formația sună de rupe.

Pe acest disc găsim piese de pe cele 2 albume ale trupei, “Burst” și “Nest”. Ne putem întreba dacă trupa poate face și în varianta live să se auda piesele ca pe album. Răspunsul este un mare DA. Emoție, energie, mișcare continuă pe toate cele 13 melodii înregistrate în sala Handelsbeurs din Ghent.

Găsim piese precum “Fire” , “Cemetery”, “War”, “All along”, favorita mea “Drive” și, sincer, tot nu-mi vine să cred că trupa asta există. În cei câțiva ani de activitate, Brutus au mers prin turnee în Europa împreună cu Chelsea Wolfe sau Cult Of Luna, au participat la festivalul “Dia De Los Deftones” din Sacramento, au cântat la celebrul “Hellfest” de lângă Nantes și toată lumea a avut numai cuvinte de laudă pentru ei.

Concluzionând, o să vă las mai jos un live și două clipuri, fiind absolut convins că după acest articol vă veți cumpăra albumele lor…

Brutus Rules!!!