Muzică nordică… Bård Berg – Bus No. 9

Bård Berg și-a descoperit dragostea pentru muzica electronică în timpul studiilor de la Academia Norvegiană de Muzică. El a studiat la Academie tobe și jazz. Mai târziu, a combinat cunoștințele cu soul, house și puțin hip hop.

Primul album, Oslo Beats, apare rapid și conține mai multe colaborări cu colegii săi de clasă. Discul a fost inspirat de iubirea sa pentru orașul Oslo. O iubire imensă dacă judec și după al doilea album. Dedicat, și el, tot orașului Oslo, un loc mic, dar în care există multă diversitate.

Oslo Opera House

Bus No. 9 (de pe Olslo Beats II) este o piesă perfect dansabilă, unde ritmurile electronice, foarte antrenante, sunt combinate cu instrumentele clasice (flautul este unul dintre ele). Și îi iese melanjul ăsta. Firesc, fără nicio sincopă, așa cum este în majoritate muzica nordică. Într-un mod atât de natural. Iar break-ul de la jumătatea piesei, unde flautul are un dialog cu Sofie, solista vocală, este e de-a dreptul delicios. 

O piesă plină de afecțiune, la care instrumentele electronice fac doar să scoată și mai tare în evidență căldura umană. Pur și simplu, muzică nordică!