Mystic Goddes – Robots of the Ancient World

Am descoperit recent trupa asta, mi-a plăcut și am zis să vă povestesc puțin și vouă despre ea, poate o să vă placă și o să povesți și voi altora și tot așa.

Robots of the Ancient World s-a înfiintat acum 6 ani în Portland, Oregon, si de atunci a pus pe piață un album de debut în 2019 intitulat “Cosmic Riders“, iar în luna mai 2021 a venit cu al doilea, intitulat “Mystic Goddess”.

Ce se întâmplă pe acest album ? O combinație de Black Sabbath, The Sword, Monster Magnet , Kyuss, desert rock, stoner, anii ’70,  elemente blues și psychedelia.

8 piese înregistrate la Soundhouse Studios din Seattle, cu o durată de 41 de minute ce beneficiază de o echipă de producție minunată, compusă din Mikel Perkins și Jack Endino ( cel care a produs printre multe altele albumul de debut Soundgarden ”Screaming Life” , Nirvana ”Bleach” sau High on fire “Death is this communion” ). Minunata copertă este realizată de suedezul Robin Gnista, cel care a creat artworkul și pentru materiale Monolord sau Brian Jonestown Massacre.

Un album care o să fie cu siguranță pe placul iubitorilor de stoner rock și al riff-urilor de chitară, distorsului, cu piese precum “Lucifyre” ( o capodoperă de peste 11 minute), piesă ce are un bild up absolut perfect până să explodeze pur si simplu într-un omagiu sincer adus acestui gen muzical. Sau acustica “Ordo Ab Khao” și “Out Of The Gallows” ce are ceva din groove-ul celor de la Cathedral.

Piesa ce dă titlul albumului “Mystic Godess” arată iz-ul de Glenn Danzig a solistului Caleb Weidenbach, cu o voce perfectă, el fiind denumit un “stoner rock evil Elvis”.

Albumul se imbină perfect cu “Agua caliente” iar “Unholy Trinity“ este probabil cea mai dark piesă de pe album, o piesă ce te face să dai din cap ca și cum ești în primul rând la concert.

Privit în ansamblu, totul pe album sună absolut uriaș, devenind pentru mine unul dintre cele mai bune materiale de acest gen ascultate în ultima vreme, fiind totodată candidat serios în topul celor mai bune albume apărute în 2021.

Robots of the Ancient World rule !