NIRVANA II Nevermind

Știu persoane care s-au așezat pe bordură și au plâns la moartea lui. Știu persoane cărora muzica lui, așa plină de angoase, frustrări și șocuri emoționale, le-a schimbat modul de a trăi, cărora le-a deschis o altă cămară muzicală, neștiură până atunci.

Cobain a știu să decodifice un mesaj complicat într-unul care a putut ajunge la cât mai multe minți. Și în asta stă geniul.

Spencer face anul asta 29 de ani. Kirk Weddle, fotograful celebrei poze de copertă, a avut doua variante pentru album. A fotografiat și o fetiță, chiar era tentat să aleagă poza cu ea, dar casa de discuri a spus că preferă o poză cu coaie.

“Nevermind” s-a lansat în State fix acum 28 de ani. Este un alt album istoric (nu, nu exagerez), care a reușit într-o manieră atât de directă să aducă muzica grunge și alternativă în mainstream. Un disc nu-i important numai pentru asta, un disc devine important când schimbă destine. Albumul este în primul rând o oglindă a vieții lui Cobain, a dezordinii, a zgomotului, a depresiei prezente în viața lui. Numele discului ascunde toată nebunia asta și transmite un mesaj mascat către toți ceilalți. “Nu contează”.

Kurt, ai fost tot timpul un mincinos. 🖤🖤🖤