Norman F–king Rockwell! – Lana Del Rey

My pussy tastes like Pepsi cola / My eyes are wide like cherry pies

Lana Del Rey – Cola

Lana Del Rey, fata care nu se sfia să declare că vaginul ei are gust de Pepsi Cola stabilește cu Norman F–king Rockwell! noile standarde pentru pop-ul clasic. Albumul este complex, complicat și elegant.

Subiectele ei sunt, într-o mare măsură, repetitive, libertatea este una dintre țintele ei predilecte. La asta ea mai adaugă și transformările prin care trece societatea americană. Norman F–king  este un disc al căutărilor Americii, însă nu într-un mod atât de propagandistic și pastoral cum a reflectat Rockwell Visul American.

Norman Fucking Rockwell! a fost lansat în plin avânt de schimbare a societății americane. Lana face un slalom perfect printre câțiva clasici americani și împrumută de la ei teme. Cea a căutării, a deprimării și a amăgirii.  

NFR este albumul consacrării și al încoronării sale drept Regină a pop-ului șui în care cuvântul, iată, trece de multe ori în fața muzicii pentru că este, cum spune Lana, one of the last forms of magic.

Piese cheie: Doin’ Time, California, Cinnamon Girl


Norman Rockwell a ilustrat imagini idilice ale vieții americane și ale istoriei sale, petrecând 50 de ani alături de propagandiștii americani la săptămânalul Saturday Evening Post.

Cele mai cunoscute lucrări ale sale au folosit un stilul narativ pentru a centra confortul și simplitatea: o idee pastorală, pictată și personificată, a Visului American.