Playlistul iubitoarelor de bărboși

Am plecat de la premiza că toamna se numără bărboșii. O premiza bună, nu-i așa?!

Până să mă apuc să scriu articolul de față aveam senzația că peste 50% din muzicienii care îmi plac mie sunt bărboși. Trăiam în cumplita eroare a unei bărboșenii cool generalizate care, ziceam eu, a acaparat nu doar industria cinematografică, ci și pe cea muzicală. BIIIPPP! Eroare. Dupa ce m-am apucat să îi pun pe “hârtie”, mi-am dat seama că nu sunt așa mulți bărboși care să îmi încânte urechile. Că mulți pe care îi “știam” bărboși s-au ras între timp și că de fapt pot încă să mă bucur de faptul că nu s-a umplut lumea de ciudați. Ei, glumesc, nu sunt ciudați. Sunt cooleni. Dincolo de realitatea pe care noi femeile o știm prea bine (că un bărbos are farmecul ăla sălbatic, dar că barba e majoritar țepoasă și greu de pupat), trebuie să recunoaștem acel guilty pleasure de leșin infantil la vederea unui barbos frumos, indiferent ce ar face el în viața reală. Cum s-ar zice, keep calm and have a sexy beard 😉
Pentru o listă cât mai completa de minuni masculine, aștept sfaturi și recomandări pe pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/eclecticfm.ro .

Așadar, pentru iubitoarele de bărboși ca mine, am aruncat playlist-ul bărboșilor mai jos… si iata, pe scurt, preferații mei (după ordinea în care mi-au venit în cap):

chetChet Faker. Pentru că tot a fost de curând pe la noi, mi-a venit primul în minte. Mi se pare genul ăla de bărbos care este înzestrat c-un aer de “tatăl copiilor tuturor mamelor din lume”.

ciureaJohn Ciurea. E român și multă vreme nu mi-a venit să cred, părea prea moacă de nordic pierdut printre străini ca să fie true. Dar e pur și simplu “basistul de la KUMM”. Iar pentru că e mereu cu tobe, bum-bum, ascuns ca un cățel nevinovat de părul de pe ochi, KUM să nu-l iubești?! 😀

ray lamontagneRay Lamontagne. Iubirea tinereții mele și nu numai. “Trouble” e una din melodiile care cred că o să-mi stea în poșetă toată viața. De cate ori lumea e gri, neagră, urâtă, tristă, cu ploaie, zgârieturi, furtuni.. vine Ray și pune pansamentul.

andrei robin procaAndrei Robin Proca. Încă un român, îl recunoașteți sigur după vocea aia orgasmică de la Robin and the Backstabbers. Durul pe care nu barba îl face dur, ci vocea. Muhaha!

hugh laurieHugh Laurie. Nu pentru pentru că e Dr. House, ci pentru muzica aia superbă pe care o cântă. Vreau să aud și eu o femeie care să zică ceva de rău despre bărbatul ăsta. Și vreau să aud un bărbat care să zică de bine :-)) Și da, bine-bine, e mai puțin bărbos. Dar cui îi mai pasă?!
http://youtu.be/MgyC29aiWv4

angusstone450Angus Stone. I rest my case.

zz topBilly Gibbons & Dusty Hill (ZZ Top). OK, nu chiar barboșii sexy la care vă așteptați, nu?! Dar dacă ar fi să-l alegem pe Moș Crăciun dintre toți muzicienii cunoscuți, pe cine ați alege? Și aici avem la dublu. Plus că e ceva atât de “rockish pe motor” în imaginea lor, că pur și simplu n-am putut să-i scot din listă.

john-lennon-peaceJohn Lennon. PACE și LASĂ BARBA SĂ CREASCĂ!

father-john-mistyFather John Misty. Aproape că nici nu contează dacă îți place sau nu. Pentru că orice ar cânta, îți place 😀 Dați un Google Search. Nu e poză în care să nu îți placă de el.

pyotr-ilyich-tchaikovskyPyotr Ilyich Tchaikovsky. Domnul încheie prea eclectica-mi listă. Dragul de Ilyich nu-mi părăsește niciodată mașina când conduc și e omul pe care l-as fi curtat cu sârg dacă aș fi fost contemporana lui, dar, mai mult, pe care aș vrea să îl ia exemplu de mare sexoșenie toți bărbații din generația mea atunci când vor ajunge la maturitate. Mama lui de rus frumos!

Cum va spuneam, va astept pe facebook sa completam lista.