Pollen – Superbloom

Povestea de azi sună cam așa: am descoperit săptămâna trecută această trupă, am dat play și imediat, după primele acorduri, am simțit  “nostalgia kicked in”.

Așa că, am vrut să vă zic și vouă despre ea (adică nici măcar nu a mai fost de vrut, ci chiar m-am simțit dator să o fac).

Cei 4 băieți din Brooklyn, New York, ce au intrat recent în lumea muzicală  sub denumirea de Superbloom, au pus pe piață un album de debut pe nume “Pollen” care, chiar dacă a apărut acum câteva zile, 1 Iunie 2021, pare extras dintr-un playlist radio de la mijlocul anilor ’90.

Un amestec de Nirvana, Silversun Pickups, Smashing Pumpkins (piesa ce dă titlul albumului a fost inițial numită “Bouncy Pumpkins -y Song”), putin shoegaze, 90’s alternative-grunge cât cuprinde, totul adus în 2021.

“Pollen” este un album de 12 piese, masterizat de Will Yip (Quicksand, Nothing, Code Orange) și mixat de către Joe Reinhart ( Bleach Bunny, Joyce Manor, Hop Along).

Piese precum “Muzzle”, “Whatever”, “Mary On A Chain”, “Glass Candy Wrapper” sau “Nothing Else” mi-au lăsat impresia că am ascultat o scrisoare de dragoste adusă alternativului anilor ’90 (prima piesă de pe album se intitulează cumva ironic,”1994”).

Versuri “catchy”, ton de chitară fix cum trebuie pentru acest gen de muzică, compoziție muzicală plină de energie care te prinde imediat. Nu știu exact ce va urma pentru ei, dacă vor ajunge sus sau nu, dar am citit undeva că au fost catalogati drept “Your next grunge revival obsession” și, sincer, pentru mine așa și este.

Mă duc să-mi iau bicicleta, să-mi pun cămașa în carouri și să dau drumul în căști la I-pod (walkman nu mai am) la acest material al celor de la Superbloom.

I miss the nineties!