Reason To Live – Lou Barlow

Am vrut sa scriu despre acest album, pentru ca intr-o perioada asa de agitata si pe fuga, “Reason To Live” ma linisteste, ma echilibreaza, imi da speranta si asta cred ca e destul de important in aceste timpuri….ma rog… nu numai din aceasta cauza. O fac si pentru ca Lou Barlow este un muzician extrem de talentat care de a lungul vremii a facut treaba minunata alaturi de trupa Dinosaur jr., dar si in proiectele Sebadoh sau The Folk Implosion.

Chiar daca pentru Barlow povestea cu “a ajuns la maturitate” a fost atinsa de foarte mult timp, pe acest nou material, “Reason To Live” (pe care el a inregistrat absolut toate instrumentele), vorbeste cu o siguranta coplesitoare despre viata de turneu, despre viata de familie, depre viata de parinte si in general arunca o privire sincera asupra lucrurilor ce ne inconjoara.

Muzical vorbind, ca si in precedentele sale albume solo, Lou exploreaza din plin partea acustica, lo-fi si in final afirma pe piesa “Love Intervene” ca dragostea este raspunsul pentru toate (“Love intervene please show us the way”). Venind din partea lui, aceasta afirmatie parca suna la fel de convingator ca si venind din partea celor de la The Beatles.

Acest nou album (primul dupa o pauza de 6 ani ) rezuma perfect, in cele 17 piese, viata ce o duce la 54 de ani Lou Barlow in 2021. El a renuntat cu ceva timp la agitatia Los Angeles-ului, revenind in Massachusetts impreuna cu sotia si cei 3 copii, chiar mentionand bucuria pe care o traieste in piesa ce da titlul albumului “From my heart to my homegirl, talk about a reason to live”.

“In My Arms” incepe cu un sample dintr-o piesa compusa in 1982, “Privatize” are un feel de REM sau Fleet Foxes, pe “I Don’t Like Changes” exista ceva din Cat Stevens, in “Tempest” proclama “Be honest with yourself / You’re a drunk”, iar pe “All People Suck “ auzim si putina ingrijorare in versurile “You’re the ones that don’t believe /That we’re all connected/ All you people lost/ And the light that draws you in”.

Preferata mea, “Why Can’t It Wait”, mi-a adus un iz de Eddie Vedder. Acest material, venind din partea unei legende “indie” este mai mult decat binevenit acum in 2021 si dupa cum am zis si la inceput, pe mine ma linisteste tare si imi da speranta.

Let’s talk about reason to live… multumesc, Lou Barlow!