Robin And The Backstabbers || Arhanghel’sk

Motto: “Parcurgem distante / In zone de parca” Travka Distante

Uneori ai nevoie de un punct de sprijin. Unul mic, pe care multi nici nu-l baga in seama, dar tu, si numai tu, stii ca fara fara el, contructia nu are sens. Este lucrul pe care nu l-am inteles din prima, luni cand am vazut si ascultat Arhanghel’sk.
Un cantec de 1:40 este doar o gluma, nu-i asa? Privit de la distanta, 1:40 pare si mai mic, dar pe masura ce mergi spre el, spre minutul asta, lucrurile devin clare. Arhanghel’sk este centrul cercului, este locul din care pleaca o infinitate de raze. Ce pare atat de aproape si mic, in centrul cercului, devine imens la plus infinit. Sigur ca exagerez, hiperbolizez, dar in esenta asta-i ideea.

robin proca

Mai multe lamuriri va da chiar Andrei Robin Proca.
MD: Asemanari si deosebiri intre Stalingrad si Arhanghel’sk
Robin: Seamana. Ca doua chibrituri ce-aprind doi codri diferiti. Si se deosebesc. Precum doi fulgi de cenusa.
MD: Primul album a starnit o mica isterie (pozitiva) la nivelul underground-ului. Trupa a trecut la un alt statut. Te-a schimbat asta cumva?
Robin: Cer indurare si iertare, da. Dar altfel decat as fi crezut. Acum am un fiu plecat la razboi si se pregateste si-al doilea sa plece, bata-l-ar focul si norocul.
MD: Despre Stalingrad am afirmat ca este cel mai bun album romanesc din 2000 incoace. Parerea asta a fost impartasita de multi formatori de opinie. Trupa a castigat apoi premiul “Artistul anului” si „Cel mai bun rock alternativ” la On Air Music Awards. Esti pregatit si de esec?
Robin: Intrebarea e daca sunt pregatit pentru succes. Esecul e irelevant. Pana una alta, am scris si inregistrat un al doilea album mai bun decat primul, din acest punct de vedere am avut iarasi succes.
MD: De ce ai scurtat atat de mult piesa Arhanghel’sk? Poate o piesa atat de scurta sa fie axul central al unui album?
Robin: Cantecul, ca sa fiu sincer, s-a scurtat singur. Ma arunca din sa de fiecare data cand vroiam sa mergem mai departe. Pana am inteles. Si dupa aia am inceput sa rescriu albumul in jurul cuiului lui Pepelea. Nu trebuie sa fie lung, din el pleaca poteci care ajung departe.
MD: Acum o saptamana am pus Soare Cu Dinti in Control si 10 oameni din fata mea cantau odata cu tine. Tu cum simti asta in concert?
Robin: Coplesitor. De nedescris. De fiecare data nou.
MD: Cum mai stai cu limba rusa? :-p
Robin: Niznaiu. Simt enorm si vorbesc monstruos. Heh.