Stereo Mc’s si cei 75 de omuleti

La sfarsit de noiembrie, Stereo Mc’s canta din nou in Romania. Spun din nou, pentru ca au mai facut-o odata, cu arme si bagaje, adica trupa si vocaliste dansatoare. “Locul crimei” a fost clubul Fabrica. Dupa concert am scris o cronica, pe care acum o gasesc in unele locuri de mare cacat, in care imi aratam nemultumirea totala pentru numarul foarte mic de oameni care au asistat la show. Aveam sa aflu, dupa aceea ca toata treaba fusese un secret show. Dar si asa, dimensiunea pe care Stereo Mc’s o avea in mintea mea era incompatibila cu cei maxim 75 de oameni. Cam asa suna cronica de atunci:

“cand george stanca spunea la inceputul anilor 90 ca suntem “un popor de loredane si cotabiti” m-am simtit profund vexat. acum la peste 15 ani distanta imi dau seama ca omul a fost extrem de bland. suntem un popor de cocalari si de bulangisti forumisti. de ceva vreme, ma intreb, unde-s toti blazatii, care cu o superioritate olimpiana dau verdicte. la radio se da muzica de cacat, ascult numai pe net niste faze geniale, m-am plictisit de fm. fratilor: emigrati. duceti-va […] in alta tara mai frumoasa.
concert stereo mc’s in fabrica. maxim 75 de persoane. dezolant. deruta si jena pe fata solistului. nu cred, ca in viata lui, a cantat la mai putin de atat.
si totusi omuletul a fost profi, ironic pe alocuri, ipecabil sonor. au fost connected, step it up, deep down and dirty si multe altele. si dezamagire. multa dezamagire. inainte de concert am tras cu coada ochiului la set list. era unul de vreo ora jumate, scurtat de trupa, la fix o ora cu tot cu bis.
minunata cantare, minunata trupa, minunati cei 75 de omuleti prezenti acolo. bravo noua si sa traim…”

Mda… asa se intampla cand totul e la cald. Daca as da timpul inapoi, probabil lucrurile ar arata mai asezat. Pentru ca, dupa cum recunosteam in cronica de la Jack White iar hipsterita suprema Luiza Vasiliu radea cu gura pana la urechi, varsta le aranjeaza pe toate. Nu-i asa?

Si totusi George Stanca a fost bland, nestiind la inceputul anilor ’90 de ce invazie de fonfi, strambi, gigolo, curve, siliconate, buzate, nasoase, operate vom avea parte.

Bravo noua si sa traim… hahahaha