Suuns live @ Control Club

Duminica amiaza nu aveam astampar si m-a pus naiba sa urmaresc iepurashu prin coridoare, usi si sus pe scari pana in backstage. Acolo am vorbit timp de 10 minute cu Mr. Yarmush the multi-instrumentist of spades aka Basul si Chitara din Suuns, despre “Tzara Frunzei de Artar”, tipare comportamentale si mostenirea genetica retrocedata in familiile expuse prea mult frigului din emisfera nordica.

Indata ce cunosti contextul geografico-cultural nu mai ai nici o indoiala de ce muzica nu e industrial, nici indie, nici krautronica, nici electro, nici pop, nici dance. De ce se numeste Sooare si are organicul si texturile muzicii facuta cu sintetizatoare si beaturi, cu voce inganata care face incantatii precum niste cantece de leagan delirante, si de ce chitarele psihedelice cu influente de blues electr(on)ic Neilyoungian.

Va fi transparent de ce in mijlocul unui set faci un feedback meltdown de 10 minute in care timpanele sunt agresate sexual malign si marcate pentru eternitate. Nici 4 condamnari pe viata la sedinte zilnice de psihanaliza nu vor avea rezultate pozitive dupa acest tratament vizual-acustic!
Eu am auzit prima data Arena pe Pitchfork Media in 2010. Era o vreme cand canadienii de la Secretly Canadian erau promovati de aceasta publicatie care nu si-a exprimat insa iubirea pentru discul cu numarul doi. Insa FUCK DA CRITICS, noul disc este o continuare mai delicata si usor liniara insa vorbim de aceeasi trupa smechera care deschide pentru a doua oara Cutia Pandorei.

Ce pot sa zic, intotdeauna m-am intors in ultimii 4 ani de “Memorialul Durerii” si “Promotoriul Frazei” la nebuniile de “cantece lautaresti” cu sintetiz-chitare precum PVC, Mudslinger, Armed 4 Peace, Pie IX, Up Past The Nursery si Organ Blues!

BLAME CANADA!

sursa foto: www.facebook.com/suunsband