The Problem Of Leisure: A Celebration Of Andy Gill And Gang of Four – Various Artists


“The Problem Of Leisure A Celebration Of Andy Gill And Gang of Four” este un dublu album omagiu adus chitaristului Andy Gill, care din păcate a plecat dintre noi, anul trecut, la vârsta de 65 de ani. El a fost unul dintre membrii fondatori și principalul motor al unei trupe (absolut superbe) de “post punk” apărută în Leeds, în Anglia anilor ‘70, pe nume Gang of Four.

În Septembrie 1979, Gang of Four punea pe piata albumul “Entertainment!”, un material definitoriu pentru acest gen muzical, un album pe care Rolling Stone Magazine l-a menționat ca fiind drept “the fifth best punk album of all time”.

Andy Gill își dorea să serbeze 40 de ani de la lansarea albumului cu artisti care să reinterpreteze piesele de pe el, dar din păcate nu a mai apucat să ducă la capăt acest proiect. După moartea lui s-a trecut la un alt plan pentru a celebra muzica celor de la Gang of Four așa că, pe acest album omagiu găsim piese din toată discografia trupei.

Piesele au fost alese de artiști care au fost influențați în mod direct de muzica acestui grup. Prima piesă de pe acest material este versiunea celor de la Idles pentru “Damaged Goods”, primul single din istoria Gang of Four, și sună absolut minunat.

Urmează o listă impresionantă cu piese interpretate de către Tom Morello & Serj Tankian (“Natural’s Not In It”), Helmet (“In The Ditch”), Gary Numan (“Love Like Anthrax”), The Dandy Warhols (“What We All Want”), Flea & John Frusciante (“Not Great Men”), La Roux (“Damaged Goods”), Warpaint (“Paralysed”), Killing Joke (“Forever Starts Now”), 3D aka Robert Del Naja de la Massive Attack (“Where The Nightingale Sings”), The Sounds (“I Love A Man In Uniform”) sau Herbert Grönemeyer, cel care a și colaborat cu trupa în anii ’90 după ce fotograful Anton Corbijn l-a adus în cercul de preieteni a lui Andy Gill.

În total, pe acest dublu album, sunt 20 de piese cu artiști din șapte țări, de pe patru continente, toți venind cu versiuni proprii ale pieselor Gang of Four.

Coperta albumului a fost concepută de celebrul artist de artă contemporană Damien Hirst, care este considerat cel mai bogat artist englez în viață.

Este impresionant ce artiști mari a atins muzica acestei trupe și cum au știut acum să se unească și să își arate entuziasmul, dar mai ales respectul pentru ceea ce a fost Andy Gill și muzica lui.

Long Live, Gang of Four !!!!!