Vive la France! (1)

Vive la France! este un nou serial marca eclecticfm. În fiecare lună cinci trupe / proiecte franceze sau francofone își vor găsi o scurtă descriere pe blog.

MOODOID – Amour Voiture

Eclecticul grup Moodoïd, condus de Pablo Padovani, chitaristul trupei Melody’s Echo Chamber, imbină magnific kitsch-ul și senzualitatea. Piesele grupului, luate în parte, sunt idependente față de ansamblu, curg ușor și sunt ascultate fără dificultate.

Pablo nu cedează în fața lucrurilor facile și nu trece deloc linia, aproape invizibilă, care delimitează grația și talentul de prostul gust și vulgaritate. Temele atacate de Padovani în cântecele sale sunt comune, el vorbește despre dragoste, sex, frustrare sau decepție.


POLO & PAN – Pays Imaginaire

Germenii acestui duet electro pop au fost puși în celebrul club parizian Le Baron. Paul Armand-Delille (Polo) și Alexandre Grynszpan (Peter Pan) au fost rezidenți în club, iar apropierea lor muzicală a fost făcută pentru că ambii credeau în construcția de punți între stilurile muzicale.

Pays Imaginaire este croită pe o samplă din Claude Debussy (Claire de lune), iar ce doi duc piesa într-o dimensiune complexă și fac din ea un hibrid de modern pop amestecat cu electronică și puțin psihedelism. Polo & Pan, cu Pays Imaginaire, reușesc să rescrie o pagină clasică într-o manieră solară și misterioasă.


TOUKAN TOUKÄN – Mangrove

Nisip, plajă, păr umed, călătorii… și lasă-te purtat de val. Rezumatul clipului duo-ului francez. Piesa în cauză, Mangrove, extrasă din EP-ul Le Merveilleux Voyage, plutește în aer pentru a lăsa un parfum ușor de vară. Captivantă de la prima până la ultima secundă.


BLEU TOUCAN – Hanoï Café

Proiectul cu nume de pasăre rară este condus în zbor de doi tipi, Emmanuel și Léonard. La bază, și fără complicații, cei doi produc pop electronic și s-au concentrat până acum (de ce oare?) numai pe ep-uri. 3 la numar și prezentate, în variante live, în locuri foarte chic din Paris ca Nüba Club, The Hotel Particulier Montmartre sau Le Carmen.

Hanoï Café își suprapune perfect sound-ul visător peste clipul video, și el speculând visul multora dintre noi, acela de a cânta pe o scenă. Aici, e vorba doar de una de karaoke.


PARADIS- Toi Et Moi

Stilul Paradis ilustrează foarte bine înfrățirea între popoare și puntea dintre cele două continente, cel european și cel american. Pentru că Paradis a reușit să inblobeze pop-ul francez și house-ul american sub același veșmânt. Toi Et Moi este o mostră de pop melancolic, luxuriant și elegant.

Ritmurile synth-urilor sunt săltate, simți ușoara trepidație pe ritmul ce se strecoară și-ți intră în sânge. Linia bass-ului, suprapusă peste ritmul tobelor se prelinge până la refrenul elegiac. Toi Et Moi este un balans perfect între o piesă de club și una pentru radio.