We Are Shining || Kara

Ascult un fel de afrobeat, world-fusion, electro, blues rock, soul si tribal. Par multe genuri care in mod normal ar face un album schizofrenic si ghivecesc, dar WE ARE SHINING stiu ce fac. Fac in asa fel incat sa nu poti sta locului, sa dansezi pe ritmuri africane naturale, fac ce fac in asa fel incat sa simti pasiune, patos si percutie (cei trei P).

We Are Shining
Morgan Zarate si Acyde au un background electro amandoi, insa impreuna sunt ca un radio african pierdut in anii saizeci-saptezeci care difuzeaza funk si blues-prog iranian. Nu am mai simtit un vibe asa de occidental si totusi construit peste ritmuri africano-orientale, de la Gonjasufi incoace. Cred ca numai un asemenea melanj merita sa fie definit cu adevarat drept fusion.
Dupa mixtape-ul care lasa un sentiment de jurnal continuu cu care au debutat anul trecut, cei doi au trecut la un sound mai apropiat de ideea de “mood” – stare de spirit, nu pentru ca muzica este spirituala, ci pentru ca are panas, are pitoresc si are ceva ce apartine tuturor raselor. Nu defineste o zona sau un anumit moment, trend muzical sau cultural, ci face tranzitia de la DJ Set la Live Raw Band. In mod clar groove-ul si dansul sunt elementele de nelapadat din muzica celor care stralucesc si cred ca daca ar fi trait Fela Kuti si azi, i-ar fi adoptat pe acesti baieti din Londra si le-ar fi lasat ceva pamant Nigerian langa tarlaua lui.

Kara, este un album cu piese care live se vor transforma cu siguranta intr-un “film”, sau sa ii zicem “trip”, in care oricine s-ar pierde: bunici care asculta Hendrix, nepoti care asculta Disclosure, parinti care asculta Radiohead si verisori de la tara care asculta si vor folcloric si reggetoane!
Cinste lor si ma rog la Jah sa ii cheme cineva destept si cu viziune, sa ne educe un pic si pe noi bucurestenii. Haideti baieti prin Control, numai acolo si sper ca planetele si piramidele aliniate sa rezolve treaba dar si sa fie folosite ca proiectii in cadrul show-ului!
“Thru the Dark” va fi urmatorul single dupa “Hot Love” si daca nu…sa ma trazneasca! Nici piesa care deschide albumul “Road” nu este de ignorant, si “Wasted Times” este cantecul ala de la jumatatea setlistului care te rupe si baga in frisoane si suspine.

Da-i cu stralucire!