You And I Will Never Die – Kanga

Am să pornesc din 2016, anul în care Kanga s-a făcut cunoscută și respectată pe scena dark/wave/ industrial. Kanga a făcut-o cu un album de debut autointitulat, avându-i colaboratori pe Rhys Fulber (Front Line Assembly) și pe Matthew Setzer (London After Midnight).

Albumul a fost apreciat, recomandat, ascultat și, cumva, a ajuns la urechile celui care este considerat unul dintre părinții muzicii electronice, Gary Numan. El a ales-o pe Kanga să-i deschidă turneul american din 2019, la fel ca și Greg Puciato (fostul solist al trupei Dillinger Escape Plan), care s-a hotarat să o includă în deschiderea proiectului său “Black Queen”.

Kanga a participat la celebrul festival Cold Waves, a facut remixuri pentru 3TEETH sau Clipping și a colaborat de-a lungul vremii alături de Joseph Bishara la coloanele sonore ale filmelor “Insidious” si “The Conjuring”.

Muzica ei este descrisă ca fiind “post-apocalyptic pop sensibility”, cinstit să fiu nu prea am înțeles exact ce înseamnă, însă știu că mie îmi sună ca o combinație între Skinny Puppy / Nine Inch Nails cu o voce a la Kylie Minogue sau Fionna Apple sau chiar Siouxsie Sioux.

Pe noul album, “You And I Will Never Die”, găsim 12 piese intense. Ele se leagă ca o poveste, toate parcă având locul bine stabilit ca într-un puzzle perfect. De la intro-ul “Preface“ până la ultima piesă experimentala, “Untie”, totul este un spectacol, o cascadă de ritmuri și synth-uri, iar muzica te face să te miști și să dansezi pe piese precum “Moscow” , “Home” sau “Godless”.

Echipa de productie este stelară având în vedere că materialul a fost mixat de Justin McGrath (Puscifer, Nine Inch Nails) și Brett Romnes (Brand New), iar masterul a fost făcut de Nick Townsend (Dr. Dre, Garbage).

Eu cred că, dacă vă place muzica synth/pop, acest album nu trebuie să vă lipsească din colecție.